Naša priča
Nakon provedenih godina na asfaltu, u gradskoj gužvi, stresu, živeći brzo i nezdravo, odlučili smo prije svega promijeniti vlastiti pristup životu, a zatim pomoći i drugima da pronađu mir i naprave kvalitetan balans. I tako,... ostali smo i dalje na asfaltu, na istom radnom mjestu, samo što smo značajno povečali kvalitet života.
 
Farma Zdrava Dolina
Na pik.ba/zemljište bio je oglas sa naslovom "Zemlja iz bajke". Kada smo tamo otišli, zaista je bila bajka... potok sa potočnom pastrmkom koju je ribar tog dana izvadio baš na toj zemlji, rekao je sve... rekao je: "ovo je pravo mjesto za vas". Sada se to mjesto zove Zdrava Dolina. U prečniku od 1 km nema niti jedne kuće. Netaknuta priroda, čisti zrak... Danas tu rastu organski krompir, organska mrkva, organski luk, organski grah ...

Opredjeljenje za organsko
Organska proizvodnja podrazumijeva:
- sijanje u zemlju koja je pognojena organskim đubrivom (stajnjak ili organsko paletirano đubrivo), a ne vještačkim i mineralnim, koji su dobiveni hemijskim procesom.
- ni u kom slučaju korištenje herbicida (hemijska supstanca protiv korova, inače je najopasnija od svih preparata za zdravlje čovjeka ali i za zagađenje zemlje).
- korištenje sjemena i rasada koje nije tretirano fungicidom (hemijski preparat koji štiti od insekata i bolesti u zemlji).
- korištenje organskih preparata kod prihrane i zaštite u fazi razvoja i vegetacije biljke (smjesa od žare ili slično).

Svi naši proizvodi (bilo iz vlastite proizvodnje ili od kooperanata) moraju zadovoljavati osnovne standarde organske proizvodnje i biti praćeni od strane agronoma.
Odluka o organskom pristupu čini našu proizvodnju zahtjevnijom, skupljom i rizičnijom od konvencionalne proizvodnje. Upravo zbog toga, u Zdravoj dolini imamo stalne akcije na okopavanju trave i korova, skidanju krompirove zlatice, zalijevanju plodova čistom izvorskom vodom, kako bi svima nama koji konzumiramo ove proizvode bilo bolje.

Ideja
Ustvari, cijela ideja je krenula od zadovoljavanja vlastitih potreba naših 10-ak domaćinstava zdravom hranom, ali nismo tu stali, pa smo odlučili ovo zadovoljstvo podijeliti sa drugima.
Jedan od presudnih faktora je bila želja za promocijom domaćih proizvoda, za povećanjem domaće proizvodnje, povećanje zaposlenosti itd.
Mi želimo poticati i druge da rade, proizvode, siju, a sve u cilju povećanja blagostanja u našoj BiH.
Želimo biti primjer i drugima, i pokazati kako ništa nije teško. Kako je lijepo skinuti cipele i kravatu, obući čizme i šešir i uživati u prirodi i plodovima vlastitog rada. A tek spremiti ove plodove u kuhinji i podijeliti sa najbližima... Ovdje želimo promovisati i vrijednosti zdrave porodice, zajedničkog okupljanja, kuhanja ... zaista je današnji tempo brz! Zato, posvetimo se drugim vrijednostima koje će nas učiniti sretnim! Novac, posao, auto, stan, vikendica, jahta, ... zar je to jedini smisao života? Gdje su druženja, izleti, zajednički ručkovi ...? Pa i mi ovo radimo iz zadovoljstva i hobija, jer se kroz projekat "zdravo.ba" družimo, učimo jedni od drugih, upoznajemo nove ljude svaki dan, pomažemo drugima da nađu sreću, posao. Zahvalni smo što imamo priliku da uživamo u svojoj sreći i sreći drugih.

Misija
Želimo postati sinonim za zdrav život i našim kupcima prenijeti iskustvo zdravog življenja.