Aktuelno
Za sajam se dosad prijavilo 45 izlagača iz Hrvatske, Srbije, Kosova, Makedonije, Albanije, Bugarske i Crne Gore, a za takmičenje za "zlatnu malinu“ prijavljeno je 70 uzgajivača malina iz cijele BiH.
 
"Organizovanje ovakve manifestacije kroz povezivanje i educiranje proizvođača stvorilo je značajan iskorak u kreiranju pozitivnog ambijenta u razvoju organske proizvodnje u FBiH o čemu svjedoči podatak da je u ovoj oblasti dosad kreirano više od 2.000 radnih mjesta. Ova manifestacija nosi poruku da organska proizvodnja i eko turizam mogu biti dobar koncept za otvaranje novih radnih mjesta, izjavio je predsjednik Saveza Organsko FBiH Sejad Herceg.
 
U sklopu sajma Savez Organsko FBiH organizuje regionalnu konferenciju o temi " Uzgoj i plasman organske maline“ kao i radni sastanak BON-a (Balkan Organic Network) uz učešće predstavnika BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Turske, Albanije i Kosova.
 
Jedna og glavnih aktivnosti ovogodišnjeg sajma je uzgoj i zaštita maline na organski način, a predavači su eksperti iz Hrvatske i Makedonije.
 
Herceg je pozvao poljoprivredna udruženja i organizacije iz šireg okruženja da u što većem broju učestvuju na manifestaciji jer će, osim osiguranja štandova, koji se dodjeljuju besplatno, u toku sajma biti održano niz stručnih predavanja o načinu razvijanja i unapređivanja poljoprivrede, a posebno o uzgoju maline.
 
Ovogodišnji partner sajma je Federacija proizvođača organskih proizvoda Makedonije.
 
Pokrovitelji sajamske manifestacije su već šestu godinu Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Vlada SBK-a i Općina Novi Travnik.